Één van de grootste trends op het gebied van verzorgingsproducten zijn de zogenoemde natuurlijke producten. Hiermee bedoelen we verzorgingsproducten die zijn ontwikkeld met natuurlijke ingrediënten en duurzaam zijn geproduceerd. Denk bijvoorbeeld aan natuurlijke deodorant of shampoo. Deze producten zijn dus niet alleen goed voor je huid, maar ook voor de planeet. Helaas zijn nog niet alle verzorgingsproducten verkrijgbaar in een natuurlijke variant, waardoor het soms best lastig is om de juiste artikelen te vinden. Hieronder staan drie verzorgingsproducten waarvan er genoeg natuurlijke varianten te vinden.

Deodorant

Één van de meest populaire trends op het gebied van de natuurlijke huidverzorging is deodorant. De natuurlijke deodorant word gemaakt met pure ingrediënten en er worden geen chemicaliën aan toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan aluminium, een stofje dat schadelijk kan zijn voor de huid. Door het gebruik van goede ingrediënten is de deodorant niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Natuurlijke deodorant is verkrijgbaar in veel verschillende geuren en vormen. Denk bijvoorbeeld aan de spuitbus, de roller en zelfs in potjes.

Shampoo

Je ziet steeds meer natuurlijke shampoo’s in de schappen bij de drogist. En dat is niet zonder goede reden. Steeds meer mensen zien namelijk dat je geen extra ingrediënten nodig bent voor een goede haarverzorging. Natuurlijke ingrediënten zijn vaak voldoende, en een stuk minder schadelijk voor bijvoorbeeld je hoofdhuid. Een nieuwe trends onder de natuurlijke shampoo’s zijn de zogenoemde shampoo bars. Deze shampoo’s komen niet langer in een fles maar in een bar zeep. Dit scheelt namelijk een behoorlijke hoeveelheid plastic, en is dus beter voor het milieu.

Handcreme

Er zijn veel natuurlijke cremé’s op de markt te vinden, maar handcremé is één van de meest populaire. Je handen krijgen dagelijks veel te voorduren, en daarom zijn veel mensen op zoek naar een goede verzorging. Een cremé die je handen lekker zacht kan maken en tegelijkertijd beschermd tegen vuil van buitenaf. Met een natuurlijke handcreme draag je niet alleen zorg voor gehydrateerde en gevoede handen, maar ook voor de planeet.