Overweeg je om naar Nederland te reizen? De eerste beelden die in me opkomen zijn van Bloemwinkel Haarlem, molens en klompen. Bij een bezoek aan Nederland mag men de prachtige stad bloemen Haarlem niet missen. Bloemenhoofdstad Haarlem is tevens de toegangspoort tot de bollenstreek.

Beste tijd en plaatsen om te bezoeken

De beste tijd om de bloemen hier te bekijken is van maart tot mei, wanneer eerst narcissen, gevolgd door hyacinten en dan tulpen hun kop opsteken. Behalve de velden zijn er veel mooie bloemwinkel Haarlem om bloemen te zien en te ruiken en mooie boeketten te kopen.

Het Bloemencorso

Het jaarlijkse Bloemencorso is zeker een hoogtepunt van het jaar. In een van de grootste bloemencorso’s ter wereld ‘het Bloemencorso’ rijden zo’n 50 sierlijk versierde voertuigen bijna 40 km van Noordwijk naar Haarlem. De praalwagens worden ‘s nachts en de daaropvolgende zondag op de Grote Markt tentoongesteld.

Keukenhof

In de lente staat het historische park vol met hemelse voorjaarsbollen zoals narcissen, hyacinten en tulpen. Keukenhof, een van de meest populaire attracties in Nederland, staat vol met 7 miljoen bloemen langs 15 km aan wandelpaden. Helaas is deze voortreffelijke site slechts 59 dagen geopend. Koop dus vooraf je tickets en zorg ervoor dat je deze ‘hemel op aarde’ niet mist.

Bloemenveiling – Aalsmeer

Aalsmeer, gelegen aan de rand van het voormalige Haarlemse Meer, is de gastheer van ‘s werelds grootste bloemenveiling. De bloemen worden verkocht op een ‘Nederlandse veiling’ bij Royal FloraHolland. Elke dag worden hier meer dan 19 miljoen bloemen en twee miljoen planten verkocht. Naarmate de tijd verstrijkt, begint de prijs van bloemen te dalen. De veiling is voor iedereen open van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 11.00 uur. Hoe eerder je aankomt, hoe leuker het zal zijn. Het is een geweldige ervaring om de chaos van bloemen van over de hele wereld op één plek te zien.