Wil je aan de slag met wol maar weet je niet waar je moet beginnen? Bezoek dan eens een wolwinkel in Utrecht en laat je inspireren door de gebreide items en andere producten. In een wolwinkel kun je terecht als je meer wilt weten over haken, breien of borduren en er nieuwe producten voor wilt aanschaffen. Zo kun je er bijvoorbeeld terecht voor patronen maar ook andere accessoires die je nodig bent. Heb je nog geen inspiratie en weet je niet waar je moet beginnen? Open dan een van de breiboeken of haakboeken en je wordt vast geïnspireerd om zelf een creatief projectje op te starten! Wil je meer weten over hoe je aan de slag kunt met wol? Lees dan hieronder verder.

Kant en klaar breipakketten

Wil je zeker dat je goed van start kunt gaan? Probeer dan eens een breipakket uit waar de wol en het patroon al zitten inbegrepen. Je hoeft dus zelf niet uit te zoeken wat je nodig bent. Vaak staat er ook al aangegeven welke breinaald je nodig bent en hoef je daar niet over in te zitten. Het is wel belangrijk dat deze van goede kwaliteit zijn anders kun je namelijk last krijgen van je spieren. Als je eenmaal een paar goede breinaalden hebt geïnvesteerd, kun je daar weer jaren mee vooruit! Vraag bij de wolwinkel in de buurt welke breinaalden je nodig bent.

Inspiratie uit breiboeken halen

Een goede manier om inspiratie op te doen is door breiboeken te lezen. Voor verschillende projectjes kun je daar leuke patronen in vinden. Wil je iets voor een baby maken? Dan is er genoeg keuze in tijdschriften en boeken over babykleren. Ook voor andere kledingitems ben je verzekerd van een flinke dosis inspiratie.