Na weken van alleen maar babymelk, is het dan nu eindelijk zover. Je mag je kleintje de eerste babyhapjes toedienen. Omdat baby's nog volop in het groeiproces zitten, is het belangrijk dat deze eerste hapjes vol zitten met vitaminen en bouwstoffen. Maar helaas is niet ieder babyhapje in de supermarkt de meest verantwoorde of gezonde keuze. Daarom is het maken van je eigen verse babyvoeding in de afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid. Maar hoe maak je babyhapjes? En welke ingrediënten kun je beter nog even vermijden? Met onderstaande tips maak je snel en gemakkelijk de meest gezonde voeding voor jouw baby.

De beste ingrediënten

Het is belangrijk om te weten welke ingrediënten je kunt toevoegen aan babyhapjes en welke je beter kunt vermijden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om een teveel aan suiker of zout te voorkomen. Baby's hebben vooral behoefte aan gezonde voedingsstoffen, zoals ze te vinden zijn in groente, fruit en aardappels. Houdt de hapjes zo natuurlijk mogelijk, en je zult snel genoeg merken welke smaken jouw baby het lekkerst vind.

Het maken van je eigen babyhapjes

Babyhapjes zijn gelukkig niet ingewikkeld en vereisen niet zo heel veel uitleg. Het enige wat je nodig bent is een mes en een blender. Kies 2 tot 3 stukken fruit of groente per hapje. Snijd de ingrediënten in kleine stukjes, en blend ze samen tot een zacht papje. Is je kindje al iets ouder? Dan kun je ervoor kiezen om minder lang te blenden zodat er klontjes ontstaan. Op deze manier leert je kindje snel over te stappen op kauwbaar voedsel.

Andere verse babyvoeding

Helaas is het met onze drukke levens niet altijd mogelijk om zelf je babyhapjes te maken. Je kunt natuurlijk altijd de voeding invriezen, maar het is ook slim om andere opties achter de hand te houden. Bijvoorbeeld de online babyvoeding. Deze hapjes worden namelijk alleen gemaakt met verse en gezonde ingrediënten. Daarnaast word de voeding thuis bezorgd, zodat jij de deur niet uithoeft. Extra tijd dus voor een knuffel!