Trouwpakken zijn een traditioneel onderdeel van veel bruiloften. Zoals de vrouw haar bruidsjurk kiest, kiest de man het mooiste trouwpak dat hij ooit in zijn leven zal hebben. Hoewel het voor een man een standaardregel is om naar een bruiloft een zwart pak te dragen, verandert de trend langzaam. Tegenwoordig kiezen mannen ervoor om lichtere kleuren te dragen, zoals bruin of marineblauw. Een van de populairste nieuwe looks voor kostuums voor een trouwerij is zelfs een meer casual lichtgekleurd pak te dragen. Soms zelfs van linnen!. Deze look is vooral populair bij mannen die er stijlvol, maar toch casual uit willen zien. Het trouwpak man concept is zeker aan het veranderen.

Ook dames gaan niet altijd in een jurk

Hoewel trouwpakken vroeger uitsluitend door een man werden gedragen, worden ze tegenwoordig ook soms door vrouwen gedragen. De meeste vrouwen kiezen nog steeds een jurk, maar we zien tekenen dat deze trend doorbroken wordt. Pakken worden meestal gedragen door zakenmensen, acteurs, sportsterren of zelfs rocksterren. Deze stijl geeft een stoere en exclusieve look. De typische outfit voor een trouwpak voor een man bestaat meestal uit een lang jasje met een overhemd, gilet, pantalon en een bijpassende stropdas. Andere accessoires zijn schoenen en sokken en een riem. Materialen variëren van satijn, katoen en zijde tot linnen, afhankelijk van of de gelegenheid zeer formeel of meer informeel is.

De stof kiezen

Afgezien van de stijl van het overhemd dat bij het trouwpak wordt gedragen, is het belangrijk om de juiste stof voor het ensemble te kiezen. De meest voorkomende stoffen die mannen dragen, zijn linnen, katoen, zijde en satijn. Vaak is er een combinatie van draag gebruikt en chemische bewerken zodat het pak koel en gemakkelijk te onderhouden is. Voor heren is het belangrijk de hele dag fris te zijn en niet te gaan zweten op deze belangrijke dag. Je kunt je voorstellen dat met zoveel lagen en dikke stoffen er goed nagedacht moet worden over de stofkeuze.