Als je weet dat je zwanger bent dan kan je de verloskundige praktijk in Rotterdam benaderen. Je eerste echo kan met 7 weken al ingepland worden. Tijdens de eerste echo wordt gekeken naar het hart van je kindje en wordt een schatting gemaakt van het aantal weken dat je kindje is. Vanaf de eerste echo kun je begeleiding krijgen. Tijdens je gehele zwangerschap en na de bevalling zal de verloskundige praktijk je bijstaan. Je kunt afspraken inplannen met de verloskundige voor echo’s en krijg dan ook informatie mee. Daarnaast krijg je een persoonlijk kraamhulp die richting het einde van je zwangerschap 24 uur per dag bereikbaar is.

Voorbereiden op je zwangerschap, bevalling en kraamperiode

De verloskundigen praktijk heeft meerdere verloskundigen en kraamverzorgsters die je bij kunnen staan tijdens je zwangerschap en bevalling. Tijdens de bezoeken aan de verloskundige praktijk, zul je informatie en tips krijgen over onderwerpen zoals voeding, beweging, mogelijke klachten die je kunt ervaren en hoe je hier mee om kunt gaan. Daarbij zul je informatie meekrijgen over de bevalling en kraamperiode. Met behulp van de informatie die je meekrijgt en de verloskundige wordt gezorgd dat je prettig voor kunt bereiden. De verpleegkundige is dan ook altijd bereikbaar voor vragen. Op deze manier kun je in je eigen tempo voorbereiden op de bevalling en kraamperiode.

Begeleiding tijdens de bevalling en kraamzorg

Wanneer je contact op hebt genomen met de verloskundige praktijk, zal de praktijk je bijstaan tijdens je hele zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Een kraamverzorgster zal je bijstaan in de laatste weken van je zwangerschap. Het fijne is dat je één kraamverzorgster krijgt als aanspreekpunt. Je kunt met alle vragen direct bij de kraamverzorgster terecht. De kraamverzorgster is dan ook 24 uur per dag bereikbaar voor vragen. De kraamverzorgster zal je dan ook bijstaan richting je bevalling. Nadat je bevallen bent zal dezelfde kraamverzorgster je in de kraamperiode ondersteunen. Je krijgt hulp met de verzorging van je kindje. Daarnaast kan de kraamverzorgster helpen met het verzorgen en ondersteunen van jou als dat nodig is.