Wat is een voetmassage en wat doet het met het lichaam?

De complexe anatomische structuur van voeten verklaart dat ze 42 spieren, 26 botten, 33 gewrichten, 250.000 zweetklieren, 50 ligamenten en pezen en 15.000 zenuwuiteinden bevatten. Daarom voelt het zo goed als de voeten worden gewreven of gemasseerd. Voetmassage verbetert de bloedsomloop, stimuleert spieren, vermindert spanning en verlicht vaak pijn, wat helpt bij genezing en de spieren en weefsels gezond houdt.

Belang van pedicure en manicure: –

Een pedicure of manicure helpt de voet door de nagels grondig te reinigen en ze er goed uit te laten zien. De gewone pedicure of manicure helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en helpt bij de vorming van nieuwe huidcelgroei, wat de sleutel is voor sterke en gezonde nagels. Deze service kan worden toegevoegd aan de voetmassage voor het beste resultaat en ontspanning.

 

De voordelen van voetmassages: –

Voetmassage is goed voor het seksleven, vermindert het effect van depressies en voorkomt voet- en enkelblessures. Net als de rug, nek, benen en schouders, kunnen ook de voeten grote voordelen hebben bij regelmatig wrijven. Het geeft ook de kans om de voeten te bekijken, zodat het gemakkelijk is om blaren, eeltknobbels, likdoorns en teennagelproblemen te behandelen als er verwondingen zijn. De ionen in het voetbad bevatten zogenaamd een lading waardoor ze zich kunnen binden aan alle gifstoffen in het lichaam door te vechten en ze via de onderkant van de voeten te verwijderen.

Hoe vaak of hoe lang moet een voetmassage worden gedaan: –
De basisvoetmassage duurt meestal ongeveer 30 minuten, maar kan gemiddeld een uur duren. Als iemand lijdt aan gezondheidsproblemen of een specifieke ziekte, moet u regelmatig of regelmatig een sessie volgen. Een algemene of reguliere pakketsessie kan tot 6-8 weken duren.